Start & mål vid
Falu Gruva

Falu Gruva finns med på Unescos världsarvslista och vi är mycket glada över möjligheten att få ha både utställningar, parkeringar, start och mål här. Sen får vi ju Berguvarna som åskådare då de häckar i området. Nummerlappsutdelning, tak över huvudet och after-bike med buffé, dryck och efterrätt, sker i nya butiken KBK BIKES som ägs av Mika Snell. Lokalen tar 150 personer och så snart vi blivit fler än 150, sätter vi upp partytält på området Falu Gruva.

Dela Ditt KBK FALUN LIVE!
 
Låt familj och vänner följa och stötta dig under ditt KBK Falun. 
I år har alla möjligheten att använda RaceONE, appen som ger dig möjlighet till GPS-tracking, LIVE-video och officiella resultat under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa dig under hela loppet. Även om du inte tar med telefonen kan dina nära och kära fortfarande följa dig via RaceONE men då endast via de officiella mellantiderna, vilket innebär ingen GPS LIVE-tracking.
 
Publik och funktionärer, hjälp gärna till att förhöja upplevelsen av loppet genom att LIVE-filma deltagarna. Detta gör du enkelt direkt i RaceONE appen!
 
Så här gör du: 
1. Ladda ner - RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.se
2. Anmäl dig  - Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig
3. Dela - Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live
4. Starta - Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du cyklar, starten går automatiskt när du passerar startlinjen.

INFORMATION!
Bansträckningen är ett levande dokument som ändras beroende på vad de oilka instanserna säger för att ge arrangemanget sitt tillstånd. Under respektive karta finns senast uppdaterade GPS-koordinater ifall ni önskar ladda ned banan.
Vi hörs & ses den 24/8 2019! Mvh/Team KBK BIKES CK

35 km - Det räcker till om du är relativt ocyklad i år

Start för 35 km sker kl. 11.00!

35 km klarar de allra flesta och vi har adderat denna sträcka sedan 2017 efter önskemål från många som inte vanligen cyklar, men som ändå vill komma med på arrangemanget,
röra på sig i trevligt sällskap och få mat och dryck till after bike med live-musik.

GPS-koordinater för 35 km laddar du ned här.
Notera att vi i korsningen till Korsnäsvägen INTE ska cykla via Fridhemsvägen och framöver, utan att vi kommer cykla längs med Korsnäsvägen i höger körfält, avspärrat för oss deltagare, hela vägen bort till korsningen Korsnäsvägen - Regementsvägen. Kartprogrammer kivades lite så vi skriver det här istället.

Obs! Bansträckningen kan komma att ändras beroende på yttre faktorer.

85 km i vackra Dalarna med bad och fika

Start för 85 km sker kl. 10.00!

85 km klarar du. Vi har uppskattade och goa depåstopp på vägen i trevliga miljöer där vi har chokladbollar, korvgrillning och allmänt mojsigt tillsammans.

GPS-koordinater för 85 km laddar du ned här.
Notera att vi i korsningen till Korsnäsvägen INTE ska cykla via Fridhemsvägen och framöver, utan att vi kommer cykla längs med Korsnäsvägen i höger körfält, avspärrat för oss deltagare, hela vägen bort till korsningen Korsnäsvägen - Regementsvägen. Kartprogrammer kivades lite så vi skriver det här istället.:

Obs! Bansträckningen kan komma att ändras beroende på yttre faktorer.

155 km
Lite längre
Lite tuffare

Start för 155 km sker kl. 09.00!

Åren 2017 & 2018 ansågs denna sträcka vara något av de tuffare loppen vi har i Sverige jämförelsevis med andra lopp i samma distans.
Det är förstås kul med en rejäl utmaning, fast vi har valt att ta bort de två största stigningarna sista milen för att förenkla slutet av loppet något. Men misströsta icke, det går garanterat att bli trött på dessa 15,5 mil i alla fall.

GPS-koordinater för 155 km laddar du ned här.
Notera att vi i korsningen till Korsnäsvägen INTE ska cykla via Fridhemsvägen och framöver, utan att vi kommer cykla längs med Korsnäsvägen i höger körfält, avspärrat för oss deltagare, hela vägen bort till korsningen Korsnäsvägen - Regementsvägen. Kartprogrammer kivades lite så vi skriver det här istället.

"Vinnartiden" 2017 var över 30 min mer än på Siljan Runt vilket kanske säger en del om hur tuff banan varit. Vi hade trots allt åkare som Streijfert, Stevensson och Christer Olsson som låg och drog på ganska bra i front. (Streijfert och Stevensson som åkande funktionärer). För 2019 är bansträckningen något humanare även om det finns finfina utmaningar längs vägarna i Dalarna.


Fikadepåer längs vägen

I fikadepåerna finns saltgurka, kanelbullar, chokladbollar, coca-cola, sportdryck, kaffe och musik från Dalarna.

Enklare cykelservice kommer också att erbjudas vid depåerna.

Vid varje depåstopp kommer det att finnas chokladbollar från Delicato, godis, bullar, sportdryck, kaffe och vatten.

Be dina vänner , d.v.s. de som inte skall cykla loppet, att komma ut och heja på dig, ge dig pepp och glada tillrop. 


Fikastopp
Svärdsjö


   Ca  33 km     

Depån i Svärdsjö är förlagd till före
man rundat Svärdsjön.
Den finns vid Svärdsjöns fantastiska badplats i Höganäs så ett dopp före man fortsätter är att rekommendera såvida ni inte vill hem snabbt till after-bike, ära och berömmelse.


Fikastopp
Sundborn


    Ca 16/69 km     

Vi har ändrat det här depåstoppets läge vid några tillfällen nu men för 2019 har vi förlagt depåstoppet till SportEwa i Sundborn.
Platsen är ett bättre alternativ än tidigare så att man slipper göra ett val i att antingen köra rakt ned till Sundborn eller svänga vänster och skippa depån. Nu ska ni bara svänga vänster. Enkelt.

Fikastopp
Vika


  Ca 90 km  

När man kommit till Vika har man börjat bli varm i kläderna. Depåstoppet här kan vara ett av de mer välplanerade så att resterande 7 mil går vackert, lätt och med flyt i pedalerna!
Härifrån ska ni runt Vikasjön och in i Borlänge före ni vänder åter till Falun.
ri


Fikastopp
Torsång


     Ca 135 km    

Fikadepån i Torsång kommer 2019 att förläggas till den skarpa vänsterkurvan man kommer till efter att ha passerat bl.a. kanotstadion.  Det finns ett café här och ni kan sitta ned intill Dalälven och ta igen er.
Vi har bett om att detta depåstopp får sol och ca 23 grader varmt och vi tror att väder-gudarna står oss bi.

Depåstopp i Aspeboda Depåstopp i Aspeboda

Fikastopp
Aspeboda


     Ca 145 km    

Det är endast 15 km kvar nu. Det är dock ganska så tuffa mil, enligt många en kraftmätning. Ni ska över G:a Berget som är väldigt kuperad körning. Väl över där är det ära och berömmelse hela vägen hem till mål!

Åren 2017 och 2018, liksom 2019, stöds arrangemanget av Falu Kommun