Start & mål vid
Falu Gruva

Falu Gruva finns med på Unescos världsarvslista och vi är mycket glada över möjligheten att få ha både utställningar, parkeringar, start och mål här. Sen får vi ju Berguvarna som åskådare då de häckar i området. Nummerlappsutdelning, tak över huvudet och after-bike med buffé, dryck och efterrätt, sker i nya butiken KBK BIKES som ägs av Mika Snell & Marcus Ljungqvist. Lokalen tar 150 personer och så snart vi blivit fler än 150, sätter vi upp partytält på området Falu Gruva.

Dela Ditt KBK FALUN - MARCUS LJUNGQVIST INVITATIONAL LIVE!
 
Låt familj och vänner följa och stötta dig under ditt KBK Falun - Marcus Ljungqvist Invitational. 
I år har alla möjligheten att använda RaceONE, appen som ger dig möjlighet till GPS-tracking, LIVE-video och officiella resultat under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa dig under hela loppet. Även om du inte tar med telefonen kan dina nära och kära fortfarande följa dig via RaceONE men då endast via de officiella mellantiderna, vilket innebär ingen GPS LIVE-tracking.
 
Publik och funktionärer, hjälp gärna till att förhöja upplevelsen av loppet genom att LIVE-filma deltagarna. Detta gör du enkelt direkt i RaceONE appen!
 
Så här gör du: 
1. Ladda ner - RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.se
2. Anmäl dig  - Starta appen, gå in på rätt lopp och anmäl dig
3. Dela - Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live
4. Starta - Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du cyklar, starten går automatiskt när du passerar startlinjen.

INFORMATION!
Bansträckningen är ett levande dokument som ändras beroende på vad de oilka instanserna säger för att ge arrangemanget sitt tillstånd. Under respektive karta finns senast uppdaterade
GPS-koordinater ifall ni önskar ladda ned banan.
Vi hörs & ses den 25/8 2018! Mvh/Team KBK BIKES CK

45 km
En sträcka som de flesta klarar av

Start för 45 km sker kl. 11.00!

45 km klarar de allra flesta och vi har adderat denna sträcka sedan 2017 efter önskemål från många som inte vanligen cyklar, men som ändå vill komma med på arrangemanget, röra på sig i trevligt sällskap och få mat och dryck till after bike med live-musik.

Vissa ändringar kan förekomma.

100 km i vackra Dalarna med
bad och fika

Start för 100 km sker kl. 10.00!

100 km klarar du. Vi har uppskattade och goa depåstopp på vägen i trevliga miljöer där vi har chokladbollar, korvgrillning och allmänt mojsigt tillsammans.

Vissa ändringar kan förekomma.

165 km
Lite längre
Lite tuffare

2017 fick vi höra att banans sträckning för 165 km var riktigt trevlig. Den första och de sista milen känns i benen och "vinnar-tiden" 2017 var över 30 min mer än på Siljan Runt vilket kanske säger en del om hur tuff den ändå är. Vi haDE trots allt åkare som Streijfert, Stevensson och Christer Olsson som låg och drog på ganska bra i front. (Streijfert och Stevensson som åkande funktionärer).

Start för 165 km sker kl. 09.00!

Vissa ändringar kan förekomma i bansträckningarna!


Fikadepåer längs vägen

I fikadepåerna finns saltgurka, kanelbullar, chokladbollar, sportdryck, kaffe, blåbärssoppa och musik från Dalarna.

Enklare cykelservice kommer också att erbjudas vid depåerna. 

Vid varje depåstopp kommer det att finnas chokladbollar från Delicato, godis, bullar, sportdryck, kaffe och vatten.

Be dina vänner , d.v.s. de som inte skall cykla loppet, att komma ut och heja på dig, ge dig pepp och glada tillrop.  

Fikastopp 1
Svärdsjö


   Ca  35 km     

Depån i Svärdsjö är, jämfört med 2017, förlagd till före man rundat Svärdsjön.
Den finns dock vid samma fantastiska badplats i Höganäs så ett dopp före man fortsätter är att rekommendera såvida ni inte vill hem snabbt till after-bike, ära och berömmelse.

Fikastopp 2
Sundborn


    Ca 70 km     

Vi har ändrat depåstoppets läge vid några tillfällen nu men är åter till ursprungs-platsen vid dansbanan och Sundborns GOIF.
Platsen är fantastiskt trevlig att stanna på så deltagare får göra ett taktiskt val, cykla ett par hundra meter nedåt Sundborn, eller svänga upp vänster före depån och komma sig vidare mot Hosjö.Fikastopp 3
Vika


  Ca 90 km  

När man kommit till Vika har man börjat bli varm i kläderna. Depåstoppet här kan vara ett av de mer välplanerade så att resterande 7,5 mil går vackert, lätt och med flyt i pedalerna!
Härifrån ska ni runt Vikasjön och in i Borlänge före ni vänder åter till Falun.
ri

Fikastopp 4
Torsång


     Ca 130 km    

Fikadepån i Torsång kommer 2018 att förläggas till den skarpa vänsterkurvan man kommer till efter att ha passerat bl.a. kanotstadion.  Det finns ett café här och ni kan sitta ned intill Dalälven och ta igen er.
Vi har bett om att detta depåstopp får sol och ca 23 grader varmt och vi tror att väder-gudarna står oss bi.

Depåstopp i Aspeboda Depåstopp i Aspeboda

Fikastopp 5
Aspeboda

     Ca 145 km    

Det är endast 2 mil kvar nu. Det är dock ganska så tuffa mil, enligt många en kraftmätning. Ni ska över G:a Berget, ned till Runn, uppför Källviks-backen, ned till Gruvan, upp för Krondiksbacken & ned till Gruvan igen. Så fyll på depåerna här en sista gång!

Arrangemanget stöds av Falu Kommun